Muligheder med SharePoint 2007 og Office 2007

SharePoint kurser
Mere viden om SharePoint?
Vil du kontaktes?
- Udfyld formularen og tryk på den grønne knap Du får svar senest Mandag kl. 9.00
Dette får du på vores kurser:
  • 12 års erfaring.
  • Kurset afholdt i din virksomhed
  • Konkret hjælp til bedre arbejdsrutiner
  • Nærvær og fleksibilitet


Navn:


E-mail:


Spørgsmål om kursus:

Lister i SharePoint
Dokumentbiblioteker
Word og SharePoint
Excel og SharePoint
Power Point med SharePoint
Outlook og SharePoint
Infopath med SharePoint

Lister i SharePoint
I SharePoint kan man have lister af mange forskellig karakter, f.eks. til at indeholde kontaktpersoner, nyheder, sager og selvfølgelig brugerdefinerede lister, hvor man selv kan definere indholdet. Styrken her er, at man kan sammensætte listerne, som man ønsker. Eksempelvis kan man på sin liste af kontaktpersoner definere, at man ønsker også at gemme et link til kundens logo. Disse lister bliver lagret på SharePoint, men kan trækkes ud som XML, og specielt i Office 2007 er integrationen med listerne godt gennemarbejdet.

Dokumentbiblioteker
Hvis man har behov for at gemme eksempelvis dokumenter af forskellig art, kan man vælge at oprette dokumentbibliotekter. Disse dokumentbiblioteker indeholder en masse funktionalitet, der gør det muligt at lave både versionsstyring, check-in/check-out, workflow samt beskeder. De sidste 2 gør det muligt henholdsvis at lave flow i dokumenterne, samt at brugere får besked, når der er nye dokumenter, eller eksisterende dokumenter har ændret sig. Data kan vises på forskellige måder, alt efter hvordan man bedst kan lide det, og efter hvilke roller man har i organisationen.

Word og SharePoint
I dokumentbibliotekerne kan man hæfte forskellige skabeloner på. Man kan eksempelvis definere, at man på et dokumentbibliotek kan lave nye dokumenter af typen tilbud, projektplan, kontrakt, projektopfølgning eller helt andre ting. Skabelonerne kan hente informationer direkte fra Word – og integrere de nyeste data direkte. Dette betyder, at alle medarbejdere ved, hvor skabeloner ligger, samt at man altid bruger de nyeste og opdaterede data. I Word har man ligeledes mulighed for at lave arbejdsområder. Dvs. man kan oprette et arbejdsområde for eksempelvis en projektgruppe, hvor dette dokument er omdrejningspunktet. I et sådan arbejdsområde kan man så efterfølgende oprette de deltagere, der skal være, samt oprette regler og beskeder så deltagerne selv får den opfølgning og påmindelse, der er behov for. Endvidere kan man i et sådan arbejdsområde oprette lister af både den ene og anden slags for at kunne gemme data for projektgruppen. Andre deltagere i gruppen kan derefter selv tilføje dokumenter og andre informationer, der vedrører projektgruppen.

Excel og SharePoint
Ligesom man i Word har fuld integration med SharePoint, så har man også muligheder i Excel. Her kan man også oprette arbejdsområder, men man har også muligheden for både at trække informationer direkte fra SharePoint samt at publicere data og dokumenter til SharePoint. Excel Service er en nyhed, der gør det muligt for medarbejdere at se Excel ark direkte på deres forside i SharePoint og via browseren uden at skulle åbne Excel. Hvis man vælger at trække data direkte fra SharePoint lister, vil disse data automatisk opdatere sig i Excel, når der er ændringer på SharePoint.

Power Point med SharePoint
En af de helt nye smarte ting ved SharePoint i forbindelse med Power Point er, at man har mulighed for at lave et SlideLibrary, så man kan gemme virksomhedens slides. På den måde kan en sælger, som skal bruge en præsentation, blot trække de slides, der er behov for, fra SharePoint. Denne integration gør det muligt for de sælgere, der har bundet deres præsentation til SharePoint, at få deres præsentationer automatisk opdateret, når en anden i organisationen opdaterer slides.

Outlook og SharePoint
Outlook har også i Office 2007 fået en overhaling. Dette giver mulighed for at man via Outlook kan lave Offline versioner af data på SharePoint. Det vil sige, at man stadig kan arbejde sammen med fælles kontakter, men disse ligger blot lokaliseret på SharePoint i stedet for i Offentlige mapper. Man kan lave mødeområder, så man laver et SharePoint bibliotek til at lagre informationer, der vedrører et bestemt møde/projekt.
Hvis man i SharePoint vælger at abonnere på data for at modtage opdateringer, så vil disse tilmeldinger blive listet i Outlook, så man kan administrere dem der.

InfoPath og SharePoint
InfoPath er et program fra Microsoft, der gør det muligt at opbygge formularer til indtastning. Eksempelvis kunne dette være en formular for de kørende sælgere til at indtaste kørselsregnskab. InfoPath er set fra udviklerens synsvinkel et meget brugervenligt system at arbejde med, og det har den åbenlyse fordel, at data bliver gemt direkte som XML – også selvom det bliver gemt på SharePoint. Det betyder i sidste ende, at der er næsten endeløs integration med andre programmer. I SharePoint kan man benytte Form services, der gør det muligt for medarbejdere uden Info-Path at benytte browseren til at indtaste data med.

Oversigt over SharePoint kurser


Find os på G+ IT kurser Tlf: 70 238 237 - salg@officekonsulenterne.dk